BIZNISMEN

Elon Mask objavio snimak mini podmornice kojom želi spasiti dječake zarobljene u pećini na Tajlandu

Twiter

Index.hr

9.7.2018

Biznismen i milijarder Elon Mask (Musk) testirao je "podmornicu dječije veličine", za koju tvrdi da može poslužiti za spašavanje dječaka zarobljenih u poplavljenoj pećini na Tajlandu.

Mask i njegov tim testirali su ovaj izum u bazenu u srednjoj školi u Los Anđelesu, a Mask je snimak objavio na Twitteru, dodavši kako je "mini podmornica" već poslana za Tajland i da će tamo stići za oko 17 sati.

Operacija spašavanja dvanaestorice dječaka i njihovog nogometnog trenera već je počela jučer, a četvorica dječaka već su izvučena iz pećine. Još se ne zna kada će operacija biti nastavljena.

- Nadam se da će biti korisna. Ako ne, možda će biti u nekoj budućoj situaciji - zaključio je Mask.

Kako se vidi na snimcima, radi se o podvodnom plovilu, odnosno metalnom spremniku koji nema vlastiti pogon, već ga dvojica ronioca moraju vući, odnosno gurati. Plovilo je, kako izgleda, premaleno za odraslu osobu, ali dovoljno veliko da u njega stane dijete. 

Na jednom od snimaka koje je Mask objavio vidi se kako ronioci vježbaju provođenje "podmornice" kroz simulirani uski prolaz na kakve će naići i u poplavljenoj pećini, ako bude upotrijebljena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.