KONTROVERZE

Ilon Mask britanskog speleologa Vernona Unsvorta nazvao silovateljem djece

Mini podmornica je trebala pomoći u spašavanju

Vernot Unsvort i Ilon Mask. AFP

Index.hr

5.9.2018

Vlasnik ''Tesla Motorsa'' i ''SpaceX-a'', slavni poduzetnik Ilon Mask (Elon Musk) opet je bez ikakvih dokaza žestoko napao Vernona Unsvorta (Unsworth), britanskog speleologa koji je odigrao ključnu ulogu u spašavanju dječaka iz pećine na Tajlandu.

Podsjetimo, Unsvort i Mask došli su u sukob kad je vlasnik ''Tesle'' i ''SpaceX-a'' došao na Tajland mini podmornicom koju je dizajnirao, a koja je trebala pomoći u spašavanju dječaka koji su danima bili zarobljeni u pećini.

Maskova podmornica nije korištena u spašavanju, a Unsvort je nakon uspješne akcije spašavanja prokomentirao da se radilo o PR potezu, što se Masku nikako nije svidjelo pa ga je na Twitteru nazvao ni manje ni više nego - pedofilom.

Nakon što je Unsvort zaprijetio Masku tužbom, vlasnik ''Tesle'' mu se javno izvinio. Cijena dionice ''Tesle'' tada je dramatično pala, a Mask je u nedavnom intervjuu za "New York Times" priznao da je iza njega "grozna" godina.

No, slavni poduzetnik se očito sve teže kontrolira, pa je tako ovih dana u odgovoru na upit "BuzzFeeda" poslao mail prepun psovki i novih optužbi na račun Unsvorta.

Mask je tako u mailu "BuzzFeedu" utvrdio da je Unsvort "silovatelj djece" koji se preselio na Tajland kako bi se "mogao oženiti djevojčicom koja je tada imala 12 godina".

- Preporučujem da nazovete ljude na Tajlandu i provjerite što se stvarno tamo događa - napisao je Mask u odgovoru u kojem ne navodi nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.