ZANIMLJIVOSTI

3D animacija učinka uragana Florens u vremenskoj prognozi

Ova vremenska prognoza i brzo se proširila društvenim mrežama i postala hit na internetu

Avaz.ba

14.9.2018

Uragan Florens zahvatio je jutros istočnu obalu Amerike, a sigurnosni zvaničnici i meteorolozi svake minute izvještavaju o situaciji na terenu te upozoravaju stanovništvo o potencijalnim opasnostima. Ipak, jedna vremenska prognoza izdvaja se među ostalima.

Naime, The Weather Channel je kroz 3D simulaciju prikazao šta bi se moglo desiti onima koji ne poslušaju upozorenja i ostanu na mjestima koja će zahvatiti uragan i poplave.

Nakon što je voditeljica Erika Navarro na standardnim meteorološkim animacijama predstavila zastrašujuće vremenske nepogode, uslijedila je 3D simulacija razornih poplava koje najavljuju meteorolozi.

Ova vremenska prognoza i 3D simulacija brzo se proširila društvenim mrežama i postala hit na internetu.

Podsjećamo, prema izvještaju iz Nacionalnog centra za uragane, brzina vjetra koji dolazi do istočne obale Amerike danas je manja nego jučer. Uragan je jutros iz druge prešao u prvu kategoriju.

Zvaničnici su upozorili kako bi uragan mogao izazvati razorne poplave i time uzrokovati veliki broj smrtnih slučajeva. Naređena je evakuacija više od milion ljudi duž obala Sjeverne Karoline, Južne Karoline i Virginije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.