ZANIMLJIVO

Putinovi tjelohranitelji dobili najskuplje placeve u Rusiji, na kojima grade raskošne vile

Zaposleni u jednoj državnoj firmi u toj oblasti "namamljeni" da prodaju zemlju za neznatne sume novca tokom devedesetih godina prošlog stoljeća

Parcele prodavane jeftino ili besplatno davane agentima FSO. Arhiv

Telegraf.rs

20.11.2018

Ruski list "Novaja gazeta" piše da tjelohranitelji ruskog predsjednika Vladimira Putina i njihove porodice dobivaju vrijedne placeve na kojima grade raskošne kuće u blizini Putinove rezidencije nadomak Moskve. 

Ovaj nezavisni ruski list objavio je rezultate istraživanja prema kojima se niz agenata Federalne zaštitne službe (FSO) i članova njihovih porodica naselilo na placevima u okolini Putinove rezidencije, u zoni koja se smatra najskupljom u Rusiji, prenose agencije.

"Novaja gazeta" opisuje kako su zaposleni u jednoj državnoj firmi u toj oblasti "namamljeni" da prodaju zemlju za neznatne sume novca tokom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Tvrdi i da su te parcele potom prodavane jeftino ili čak besplatno davane agentima FSO i njihovim porodicama.

Putinov portparol Dmitrij Peskov, kojeg su novinari danas pitali o ovim navodima, rekao je da agenti koji se spominju u medijskim navodima podnose godišnje izjave o svojim prihodima koje vlasti, kaže, podrobno provjeravaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.