AFRIKA Atrakcija koju ova zemlja nudi

U Ugandi imaju novu strategiju: Turiste privlače ženama raskošnih oblina

Državni ministar turizma Godfri Kivanda pokrenuo je takmičenje ljepote pod nazivom "Miss Curvy Uganda"

Fena
07.02.2019 10:14

Uganda: Kao turističku atrakciju nude djevojke s raskošnim oblinama

Foto: AFP

Uganda je predstavila svoju novu turističku strategiju koja će se fokusirati na promoviranje prirodno obdarenih žena te zemlje, prenose mediji. 

Državni ministar turizma Godfri Kivanda pokrenuo je takmičenje ljepote pod nazivom "Miss Curvy Uganda" u cilju promocije turizma u Ugandi.

Izbor je dio turističke inicijative "Tulambule" u Ugandi, osmišljene da bi se prikazale sve atrakcije koje ta zemlja nudi.

Popisu turističkih atrakcija, osim prirodnih ljepota i nacionalnih parkova, tako su sada dodane i žene raskošnih oblina.

Predstavljanje izbora ljepote održano je uz bazen u gradu Kampala, a s bujnim ljepoticama pozirao je i ministar Kivanda.

- Imamo prirodno lijepe žene raskošnih oblina koje je užitak gledati. Zašto to ne iskoristiti kao strategiju za promoviranje turizma - rekao je Kivanda.

Dodao je da je ovaj izbor drugačiji od izbora na kojima se takmiče mršave djevojke.

Na izbor "Miss Curvy" mogu se prijaviti žene od 18 do 35 godina, a, prema pisanju lokalnih medija, organizatorica izbora An Mungoma kazala je da će ovakve manifestacije povećati vidljivost i poštovanje prema ljudima Ugande.

- "Miss Curvy" je događaj koji predstavlja prirodne obline pravih afričkih žena. To je izvanredna manifestacija na kojoj će mlade žene pokazati svoje obline i intelekt - ističu organizatori.

S druge strane, ugandska aktivistica Primrose Nionjozi Murungi poziva da se izbor otkaže.

- Godina je 2019., dame i gospodo. A čitav turistički odbor se okupio i odlučio pokrenuti ovako nešto. Ti ljudi imaju djecu - napisala je na Facebooku.

NA VRH