NIKAD NIJE KASNO Bivša nastavnica sporta odlučila okrenuti novi list

Vitalna i odlučna: Stogodišnja bakica kandidat za gradsko vijeće u Njemačkoj

Sada imam priliku otvoriti usta i reći nešto, istakla je Liza Heizel

Avaz.ba
13.04.2019 20:59

Liza Heizel

Foto: Printscreen

Za većinu ljudi koji imaju stotinu godina vjerovatno bi jedini životni cilj bio da su vitalni i da mogu da se kreću na vlastitim nogama, no kada je upitanju Liza Heizel (Lisel Heise) to nije slučaj. Ova stogodišnja bakica ima neke druge ideje, prenosi "The Guardian".

Naime, Heizel koja je bivša nastavnica sporta odlučila je okrenuti list u knjizi svog života i započeti jedno posve novo razdoblje i to kandidaturom na izbore za Vijeće u svom rodnom gradu Kirčeimbolend, piše Guardian.

Svoju kampanju usmjerila je na ponovno otvaranje gradskog vanjskog bazena, koji je zatvoren 2011. godine. Heise je oduvijek bila glasna u svojim nastojanjima da se bazen otvori, no zbog godina su je kako kaže često ignorirali.  

- Mikrofon je često bio isključen kada bih počela govoriti o bazenu, a onda bih naravno prestala jer nije bilo smisla. Sada kada sam napunila stotinu godina u drugom sam položaju. Sada imam priliku otvoriti usta i reći nešto - rekla je.

Izbori će biti održani 26. maja, a glasači iz  Kirčeimbolenda, Njemačkog grada s oko 8.000 stanovnika u jugozapadnoj pokrajini Rhineland-Palatinate, moći će glasati za ovu simpatičnu bakicu koja je član grupe "Wir fur Kibo", koja se zalaže za održivi razvoj i više građanskog angažmana. 

Ova baka i prabaka više puta je kazala i kako se kandidirala kako bi napokon mogla učiniti nešto dobro za mlade ljude.

Komentari

NA VRH