AKTUELNO

"Hladni rat" Trampa i tinejdžerice: Prvo je hladno ignorirao, a onda imao i ironičan komentar o njoj

Djeluje kao vrlo sretna mlada djevojka koja se veseli svijetloj i divnoj budućnosti, NAPISAO JE PREDSJEDNIK sad O GLOBALNOJ MEDIJSKOJ

Tramp i Tunberg. Screenshot

E. Ma. / Avaz.ba

24.9.2019

Globalni medijski fenomen, tinejdžerska klimatska aktivistica Greta Tunberg (Thunberg) privukla je pažnju cijelog svijeta. Mlada Šveđanka otvorila je u ponedjeljak UN-ov samit o klimi osudom svjetskih vođa da su propustili poduzeti snažne mjere u borbi protiv klimatskih promjena.

- Kako se usuđujete? To je sve krivo. Ne bih ni trebala biti ovdje, već u školi na drugoj strani okeana, no svi vi dolazite nama mladima i u nama tražite nadu. Kako se usuđujete? Ukrali ste mi snove i moje djetinjstvo ispraznim riječima - kazala je Tunberg.

Dolazak predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) na Samit nije prošao nezapaženo, naročito nakon što je bilo vidno da je hladno ignorirao mladu aktivisticu.

No, Tramp se na tome nije zaustavio. Tokom noći je na svom Twitter profilu podijelio dio Gretinog govora uz ironičan komentar.

- Djeluje kao vrlo sretna mlada djevojka koja se veseli svijetloj i divnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti - napisao je američki predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.