SAOPĆENJE

Ukrajinski avion se zapalio u zraku

Putanja letjelice, koja se inicijalno kretala prema zapadu sa aerodroma, sugerira da je letjelica napravila potpuni zaokret nakon što se pojavio tehnički problem

Olupina srušenog aviona. Agencije

Srna

9.1.2020

Ukrajinski Boing 737, koji se jučer srušio u blizini Teherana, zapalio se u zraku, saopćeno je danas iz Organizacije za civilnu avijaciju Irana, prenijela je agencija Tasnim. 

Avion se zapalio tokom leta. Očevici kažu da su vidjeli avion u plamenu - navodi se u saopćenju i dodaje da je letjelica eksplodirala pri udaru u zemlju. Kako dalje ističu, avion je krenuo nazad prema aerodormu zbog detektiranog tehničkog problema.

- Putanja aviona, koji se inicijalno kretao prema zapadu s aerodroma, sugerira da je letjelica napravila potpuni zaokret nakon što se pojavio tehnički problem - stoji u saopćenju. 

Organizacija za civilnu avijaciju navodi da posada nije prijavila neuobičajene okolnosti tokom leta. 

Podsjetimo, avion ukrajinske međunarodne aviokompanije, na letu iz Teherana prema Kijevu, srušio se u blizini Teherana ubrzo poslije polijetanja.

U padu je poginulo svih 176 ljudi u avionu, među kojima su bili državljani Irana, Kanade, Ukrajine, Švedske, Afganistana, Njemačke i Velike Britanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.