SAOPĆENJE Organizacija za civilnu avijaciju Irana objavila

Ukrajinski avion se zapalio u zraku

Putanja letjelice, koja se inicijalno kretala prema zapadu sa aerodroma, sugerira da je letjelica napravila potpuni zaokret nakon što se pojavio tehnički problem

Srna
09.01.2020 11:20

Olupina srušenog aviona

Foto: Agencije

Ukrajinski Boing 737, koji se jučer srušio u blizini Teherana, zapalio se u zraku, saopćeno je danas iz Organizacije za civilnu avijaciju Irana, prenijela je agencija Tasnim. 

Avion se zapalio tokom leta. Očevici kažu da su vidjeli avion u plamenu - navodi se u saopćenju i dodaje da je letjelica eksplodirala pri udaru u zemlju. Kako dalje ističu, avion je krenuo nazad prema aerodormu zbog detektiranog tehničkog problema.

- Putanja aviona, koji se inicijalno kretao prema zapadu s aerodroma, sugerira da je letjelica napravila potpuni zaokret nakon što se pojavio tehnički problem - stoji u saopćenju. 

Organizacija za civilnu avijaciju navodi da posada nije prijavila neuobičajene okolnosti tokom leta. 

Podsjetimo, avion ukrajinske međunarodne aviokompanije, na letu iz Teherana prema Kijevu, srušio se u blizini Teherana ubrzo poslije polijetanja.

U padu je poginulo svih 176 ljudi u avionu, među kojima su bili državljani Irana, Kanade, Ukrajine, Švedske, Afganistana, Njemačke i Velike Britanije.

Komentari

NA VRH