AUSTRIJA

Kozarić i Kurz: Podrška BiH na putu prema članstvu u EU

Austrija će nastaviti pružati podršku zemljama zapadnog Balkana na putu evrointegracija, rekao Kurz

Kurz, Kozarić i Šalenberg: Dobri odnosi BiH i Austrije. MVPBiH

Avaz.ba

29.1.2020

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić susreo se sa saveznim kancelarom Republike Austrije Sebastianom Kurzom i ministrom vanjskih poslova Aleksandrom Šalenbergom (Alexander Schallenberg). Do susreta je došlo tokom prijema za ambasadore akreditirane u Republici Austriji koji je upriličen od savezne vlade Republike Austrije u Beču 27. januara 2020. godine. 

Tokom razgovora s kancelarom Kurzom ambasador Kozarić je istakao značaj saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Austrije u ekonomskom, političkom i kulturnom smislu, te je pozvao kancelara Kurza da u narednom periodu posjeti Bosnu i Hercegovinu. Kancelar Kurz je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetnih odnosa dvije zemlje i naglasio da će Republika Austrija nastaviti s davanjem snažne podrške Bosni i Hercegovini na putu prema članstvu u Evropskoj uniji.

U obraćanju prisutnima Kurz je istakao da će nova austrijska savezna vlada, koja je stupila na dužnost 7. januara 2020. godine, provoditi politiku koja se temelji na austrijskim vrijednostima i interesima, istaknuvši da će Austrija nastaviti da pruža podršku zemljama zapadnog Balkana na putu evrointegracija, pri čemu je naglasio važnost reformi koje trebaju biti provedene tokom tog procesa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.