HUMANOST

Arnold Švarceneger donirao milion dolara za kupovinu potrebne medicinske opreme za bolnice u SAD

Ovo je samo jedan od načina da podržimo naše heroje u bolnicama, rekao je Švarceneger

Ljekari, medicinske sestre i ostali uposlenici bolnice pravi su heroji. Agencija

Avaz.ba

30.3.2020

Poznati glumac Arnold Švarceneger (Schwarzenegger) odlučio je donirati milion dolara za pomoć u borbi protiv koronavirusa, a novac je proslijedio fondaciji Flexport čiji je cilj prikupiti 5 miliona dolara kako bi nabavili potrebnu medicinsku opremu za bolnice u Sjedinjenim Američkim Državama. Osim donacije, glumac je podijelio i link pozvavši tako ljude da doniraju novac kako bi se cilj od pet miliona dolara dostigao što prije.


- Nikad nisam bio za sjedenje na kauču i žaljenje zbog neke situacije. Oduvijek vjerujem da se svi trebamo uključiti i popraviti situaciju. Ovo je samo jedan od načina da podržimo naše heroje u bolnicama, a ja sam ponosan što sam dio cijele ove priče i što mogu pomoći - rekao je Švarceneger.


Švarceneger: Kupovina nekoliko maski je najmanje što mogu uraditi da im se odužim za sve. Arhiva

Na kraju je dodao kako smatra kako su ljekari, medicinske sestre i ostali uposlenici bolnice pravi heroji, dok je on ipak samo heroj akcijskih filmova.

- Kad se uzme u obzir koliko posla oni završavaju kako bi nas održali sigurnima, kupovina nekoliko maski je najmanje što mogu uraditi da im se odužim za sve to - rekao je glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.