MOSKVA Portparol Kremlja oglasio se na medijske natpise

Peskov: Čekamo zvanične informacije o Kimovom stanju

Lider Sjeverne Koreje propustio proslavu rođendana svog djeda 15. aprila

Srna
21.04.2020 16:05

Kim Jong-un: Da li je u kritičnom stanju

Foto: Agencije

Povodom vijesti da se sjevernokorejski lider Kim Jong Un nalazi u kritičnom stanju poslije operacije srca, iz Kremlja su saopštili da čekaju zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

- Vidjeli smo medijske izvještaje. Ne znamo u kojoj mjeri su oni vjerodostojni. Čekamo zvanične informacije - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

Lider Sjeverne Koreje propustio je proslavu rođendana svog djeda 15. aprila, što je izazvalo glasine o njegovom zdravlju.

U ruskoj Dumi smatraju da se Kimovo nepojavljivanje na proslavi može objasniti i preventivnim mjerama s ciljem njegove zaštite od koronavirusa, prenose mediji.

  • Kim Jong-un: Da li je u kritičnom stanju
    Kim Jong-un: Da li je u kritičnom stanju Foto: Agencije

Predsjednik Komiteta Dume za međunarodna pitanja Aleksej Čepa je rekao da nema informacija o tome kakva je situacija u Sjevernoj Koreji u vezi sa pandemijom koronavirusa, iako su u blizini i Kina i Južna Koreja, ali da je uvjeren da se čini sve da se rukovodstvo zaštiti od virusa.

Južnokorejski mediji javili su kasno sinoć da je Kim na liječenju nakon procedure usljed špekulacija o njegovom zdravstvenom stanju pošto 15. aprila nije prisustvovao ceremoniji kojom se obilježava rođendan osnivača Sjeverne Koreje Kim Il Sunga, odnosno njegovog djeda.

Nakon izvještaja da je Kim podvrgnut kardiovaskularnoj proceduri i da je sada u "velikoj opasnosti", dva izvora iz južnokorejskih vlasti izjavila su da on nije teško bolestan. 

Komentari

NA VRH