PREDSJEDNIČKI KANDIDATI Novi okršaj demokrate i republikanca

Bajden nazvao Trampa "potpunom budalom" s lažnim "mačo ponašanjem"

Odluka o tome da li nositi masku za lice u javnosti ili ne postalo je pitanje nacionalne političke bitke, prema kojemu su dvojica američkih predsjedničkih kandidata usvojila vrlo različite pristupe

Avaz.ba

Bajden odgovorio Trampu

Foto: AFP


Demokratski predsjednički kandidat Džo Bajden (Joe Biden) u je svog republikanskog protivnika Donalda Trampa (Trump) nazvao "potpunom budalom" jer ne nosi masku na javnim događanjima, ustvrdivši kako Trampov manjak čvrstog vodstva u pandemiji "stoji ljudske živote".

Odluka o tome da li nositi masku za lice u javnosti ili ne postalo je pitanje nacionalne političke bitke, prema kojemu su dvojica američkih predsjedničkih kandidata usvojila vrlo različite pristupe.

Bajdenova odluka da na Dan sjećanja, prilikom svojeg prvoj pojavljivanja u javnosti od ožujka, nosi masku na otvorenome privukla je pažnju Trampa, koji je na Twitteru objavio sliku Bidena uz komentar: "Ovo bi moglo pomoći objasniti zašto Tramp ne voli nositi masku u javnosti".

Američki je predsjednik prilikom niza javnih događanja, uključujući Dan sjećanja, odbio nositi masku pred kamerama.

- On je budala, potpuna budala, jer tako govori. Čak i vodeći liječnik svijeta kaže da biste trebali nositi masku u gužvi - izjavio je Bajden u snimljenom intervjuu za CNN.

  • Donald i Melanija Tramp

    Donald i Melanija Tramp

    Foto: AFP


Bajden je Trampovo ponašanje nazvao "mačo glupostima" i lažno muževnim ponašanjem koje ljude stoji života.

Predsjednik je u utorak izjavio kako smatra "vrlo neobičnim" to što je Bajden za Dan sjećanja nosio masku, budući da se nalazio na otvorenom, po lijepom vremenu.

Bajdenov izlazak u javnost u ponedjeljak prvi je izlazak 77-godišnjeg predsjedničkog kandidata iz kuće nakon nekoliko sedmica.  Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuje nošenje maske za lice u javnosti gdje god je teže provoditi mjere socijalnog distanciranja.

Više o temi Joe Biden

ISTRAŽIVANJA
Bajden ima veću podršku od Trampa
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na