PREDSJEDNIK NAJAVIO

Donald Tramp zabranit će TikTok

Njegova izjava stigla je nekoliko sati nakon što su objavljeni izvještaji da je "Microsoft" bio uključen u razgovore o kupovini aplikacije

Popularna aplikacija. Agencije

Avaz.ba

1.8.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump)  obećao je da će u SAD-u zabraniti TikTok, platformu za objavljivanje videa koja je u kineskom vlasništvu. Dodao je da to može učiniti putem izvršnog naloga već sljedećeg dana, a povod su optužbe da je Peking putem te aplikacije krao IP adrese.

Što se tiče TikToka, zabranjujemo ga u Sjedinjenim Državama -  rekao je Tramp novinarima u avionu Air Force One u petak, prenosi "NBC News", dodajući da bi to mogao učiniti već u danas.

Njegova izjava stigla je svega nekoliko sati nakon što su u petak objavljeni izvještaji da je "Microsoft" bio uključen u razgovore o kupovini aplikacije kineske kompanije "ByteDance", kojoj se Tramp navodno usprotivio. I "Microsoft" i "ByteDance" su odbili komentirati te navode.



Donald Tramp. Agencije

Vijest o Trampovoj zabrani aplikacije koja je posebno popularna kod tinejdžera rezultirala je brojnim šalama i komentarima korisnika Twittera, koji se uglavnom sprdaju s karijerama američkih influencera na TikToku, ističući da bi za 24 sata mogli postati nezaposleni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.