INOVACIJE

LG nudi masku koja vam obećava dodatnu zaštitu

PuriCare Wearable Air Purifier sadrži dva ugradna ventilatora, koji pored funkcije filtriranja zraka, imaju funkciju čišćenja

Z. K. / Avaz.ba
17.09.2020 09:21

Hi-tech maska je dizajnirana za dugotrajnu, svakodnevnu upotrebu

Foto: Agencija

U mjesecima tokom kojih je započela pandemija koronavirusa, čitav novi asortiman zaštitnih maski za lice predstavljen je potrošačima. Neke od njih su stilske, jedna može prevoditi riječi koje izgovarate na drugi jezik, ali svaka za cilj ima ograničavanje širenja Covid-19 virusa. Sada,LG nudi masku koja vam obećava dodatnu zaštitu – ona sadrži specijalni filter, dok također, pročišćava zrak koji udišete. 

Ova maska je lagana, a opremljena je sa dva H13 HEPA filtera koji će vas zaštititi od zračnog patogena. Pored toga, ovo nije samo konceptualni prototip, jer kompanija namjera da počne da je prodaje prije kraja ove godine.

PuriCare Wearable Air Purifier dizajnirana je kako bi odgovorila na dva najveća problema koji su se pojavili tokom pandemije – nepogodnost maski iz kućne radinosti i nedostatak medicinskih maski koje su za jednokratnu upotrebu. Kako bi pokušali da odgovore na ove probleme, kompanija je lansirala uređaj koji sadrži par filtera, zajedno sa dva ventilatora. Ventilatori su kontrolirani “respiratornim senzorom”, koji mjeri brzinu i volumen vašeg disanja, te na taj način prilagođava njihovu brzinu.

Hi-tech maska je dizajnirana za dugotrajnu, svakodnevnu upotrebu. Kako kažu iz kompanije LG, maska može raditi osam sati na low power mode režimu, zahvaljujući dopunjivoj bateriji od 820 mAh. Ne morate brinuti o čišćenju ove maske, jer ona dolazi sa futrolom koja je opremljena ultraljubičastim LED svjetlima koja je čiste, dok se istovremeno puni.

Komentari

NA VRH