SAD

Poznati o sutkinji Ginsburg: Inspirirala je generacije

Od sutkinje, između ostalih, oprostio bivši predsjednik SAD Barak Obama

G. M. / Avaz.ba

19.9.2020

Američki političari, ali i druge poznat ličnosti opraštaju se danas od sutkinje Vrhovnog suda SAD Rut Bader Ginsburg (Ruth).

Od sutkinje se, između ostalih, oprostio bivši predsjednik SAD Barak Obama (Barack).

Obamu rastužila vijest o smrti. Agencije

Kazao je da je Ginsburg nadahnula generacije koje su je slijedile, od studenata prava do najmoćnijih vođa zemlje.

- Mišel (Michelle) i ja smo joj se veoma divili, duboko smo zahvalni na naslijeđu koje je ostavila ovoj zemlji i nudimo svoju zahvalnost i saučešće njenoj djeci i unucima – napisao je Obama, te je objavio fotografiju sa sutkinjom.

Oglasio se i drugi bivši američki predsjednik, Bil Klinton (Bill Clinton).

- Izgubili smo jednog od najboljih sudaca ikad koji je služio na Vrhovnom sudu. Život i značajna mišljenja Rut Bader Ginsburg približili su nas savršenijoj uniji. Njeno snažno neslaganje nas je podsjetilo da se na svoju opasnost udaljavamo od obećanja iz našeg Ustava – naveo je Klinton u poruci na Twitteru.   

Uticajni list „Politico“ objavio je danas tekst o Bader Ginsburg koju je nazvao najznačajnijom sutkinjom u historiji SAD.

I slavna glumica Dženifer Lopez (Jennifer) oprostila se od sutkinje. Lopez je na svom profilu na Instagramu objavila njihovu zajedničku fotografiju.

View this post on Instagram

I am heartbroken to hear of the passing of Justice Ruth Bader Ginsburg. She was a true champion of gender equality and was a strong woman for me and all the little girls of the world to look up to. Throughout my life, I’ve been fortunate to meet so many amazing people … but there’s those select few where there’s an instinct inside you that tells you to pay close attention. And I did. When I met her I was hanging on to her every word… I will always remember what she said to us the day we met her: “Be the best you.” It was simple yet profound. Thank you RBG for fighting all these years. We will honor you by continuing to fight for equality, empathy and justice for all. 💔 #RIPRBG ✨❤️✨ 📷: Fred Schilling

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.