PODRŠKA IZBORNOJ KAMPANJI

Obama i Klinton uz Bajdena: Hvalili Bajdenov predsjednički mandat

Bajden, Obama i Klinton su sjedili na bini tokom moderirane panel rasprave, govoreći o demokraciji

Bajden, Obama i Klinton. AP

Z. K.

29.3.2024

Barak Obama (Barack) i Bil Klinton (Bill Clinton) bivši američki predsjednici priskočili su u pomoć izbornoj kampanji aktuelnog predsjednika Džo Bajdena (Joe Biden) kojeg u novembru očekuju novi izbori za Bijelu kuću.

Novac za kampanju

Trojica demokrata pojavili su se u četvrtak zajedno na događanju za prikupljanje novca za kampanju u Njujorku, u Radio City Music Hallu na Menhetnu gdje se uz više hiljada ljudi okupilo i nekoliko muzičkih zvijezda.

Bajdenov tim je rekao da je tom prilikom prikupljeno više od 26 miliona dolara. Posjetitelji su platili ulaznice između 225 dolara do pola miliona dolara. Događanje su pratili protesti u i izvan Radio City Music Halla protiv politike američke vlade na Bliskom istoku te su govornici nekoliko puta prekidani.

Bajden, Obama i Klinton su sjedili na bini tokom moderirane panel rasprave, govoreći o demokraciji, životu u Bijeloj kući, međunarodnim sukobima i teškim odlukama. 

Obama i Klinton su hvalili Bajdenov predsjednički mandat, dok se aktuelni predsjednik fokusirao na bivšeg republikanskog predsjednika i vjerovatnog izazivača Donalda Trampa (Trump) optužujući ga da negira klimatske promjene, da je u dobrim odnosima s autokratima širom svijeta te da želi ograničiti temeljna prava, prenosi Hina.

Drugi tip

Obama je rekao da su glasači suočeni s pitanjem kome je uistinu stalo do njih.

- Prilično sam siguran da tom drugom tipu nije stalo. Ovome jest - rekao je Obama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.