NJEMAČKA KANCELARKA

Merkel predlaže nove restrikcije zbog koronavirusa

Kancelarka i guverneri razmatraju kako da spriječe ubrzanje rasta broja infekcija virusa na nivoe viđene u drugim evropskim zemljama

Fu. M. / Avaz.ba

Angela Merkel

Foto: afp


Njemačka kancelarka Angela Merkel danas se založila za nove restriktivne mjere u borbi protiv korona virusa zbog porasta broja infekcija u državi u vrijeme kada se približava zima.

Merkel, koja se danas sastaje sa vođama 16 njemačkih država, želi ograničiti broj učesnika privatnih proslava na 25, a na 50 broj ljudi na proslavi na javnom prostoru ako poraste broj slučajeva zaraze, proizilazi iz nacrta teksta koji treba biti usvojen na tom sastanku, a u koji je AFP imao uvid.

Kancelarka i guverneri razmatraju kako da spriječe ubrzanje rasta broja infekcija virusa na nivoe viđene u drugim evropskim zemljama i moguće je da će biti uvedene nove restrikcije.

- Zbog pada temerature, produženih boravaka u zatvorenim prostorima tokom jeseni i zime i prijeteće sezone gripe, sada trebamo biti posebno pažljivi, naročito u organizaciji slobodnog vremena i privatnih proslava - rekli su razni politički zvaničnici.

Više o temi Angela Merkel

NJEMAČKA KANCELARKA
Merkel posjetila Navaljnog u bolnici
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na