NASTAVLJENI PROTESTI

Indonezija protiv Makrona: Hiljade okupljenih u Džakarti

Protesti su održani uz velike mjere sigurnosti, a policija nije dozvolila demonstrantima da se približe francuskoj ambasadi

Hiljade okupljenih. anadolija

Fu. M.

2.11.2020

U Indoneziji su održani protesti zbog islamofobnih i antiislamskih izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, kao i zbog karikatura poslanika Muhammeda koje su objavljene u časopisu “Charlie Hebdo“, javlja Anadolija.

Blizu dvije hiljade demonstranata okupilo se u blizini francuske ambasade u Džakarti, a skup su organizirali Miting grupa 212 i Front zaštitnika islama (FPI).

"Macron, stvarni terorist", "Bojkotirajte proizvode rasističke i terorističke Francuske" i "Francuska, zemlja stvarnog terorizma" neke su od poruka s demonstrantskih transparenata.

Protesti su održani uz velike mjere sigurnosti, a policija nije dozvolila demonstrantima da se približe francuskoj ambasadi.

Demonstrant Muhamed Fachrul Faizaldi za AA je kazao da se nada da je francuski predsjednik Macron svjestan svojih izjava u kojima pod plaštom slobode govora vrijeđa poslanika Muhameda.

- Želja mi je da muslimani pokažu svoje zajedništvo i ne dozvole dalje vrijeđanje islama i poslanika Muhameda - poručio je jedan od demonstranata Andri Hanif.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.