ALARMANTNO

Italija: Potvrđena 822 nova smrtna slučaja od posljedica COVID-19

roj preminulih od posljedica zaraze koronavirusom popeo se na 52.850

Registrovana su 29.003 nova slučaja. anadolija

Fu. M. /Anadolija

26.11.2020

U Italiji su u četvrtak potvrđena 822 smrtna slučaja povezana s novim koronavirusom, čime je dnevni broj preminulih ostao blizu nivoa sa kraja marta, kada je zemlja bila epicentar pandemije u Evropi, prenosi Anadolija.

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravstva Italije, u protekla 24 sata registrovana su 29.003 nova slučaja COVID-19, što je 12 posto više u odnosu na prethodni dan. Time je ukupan broj slučajeva od početka pandemije dostigao 1.509.875.

Broj preminulih od posljedica zaraze koronavirusom popeo se na 52.850, što je drugi po veličini u Evropi nakon Velike Britanije i šesti na svijetu.

Nakon što se borila da obuzda drugi val pandemije, Vlada Italije sada razmatra nove mjere za period Božića u nastojanju da omogući ljudima da praznik slave sa rodbinom bez rizika od novog širenja koronavirusa.

Italijanski premijer Đuzepe Konte (Giuseppe Conte) već je najavio da će skijaške staze ostati zatvorene tokom Božića i pozvao susjedne zemlje da učine isto da bi djelovali koordinirano kako bi izbjegli novo širenje koronavirusa.

Očekuje se da će Vlada početkom decembra odobriti novu uredbu, kojom bi bile ublažene restriktivne mjere koje se odnose na trgovine i druge poslovne aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.