UGLEDNI HISTORIČAR

Hoare: Milošević je bio mnogo bolji u taktičkim povlačenjima od Trampa, koji više liči Koštunici

Vještiji političar od Trampa bi u nekom trenutku priznao da ne može poništiti izborni rezultat, dostojanstveno priznao i možda planirao budući povratak, napisao Hoare

Hoare: Sada je završio. Arhiv

Piše: F. Karalić

9.1.2021

Marko Atila Hoare (Attila), jedan je od najpoznatijih historičara današnjice, oglasio se na svom Facebok profilu povodom haosa u američkom Kongresu i primopredaje vlasti u Sjedinjenim Amertičkim Državama.  

-Vještiji političar od Trampa bi u nekom trenutku priznao da ne može poništiti izborni rezultat, dostojanstveno priznao i možda planirao budući povratak. Sada je završio.

Ljudi ga uspoređuju sa Miloševićem, ali Milošević je bio mnogo bolji u taktičkim povlačenjima. Tramp je svojom ustankom u ćorsokaku na Kapitolu bio više nalik Vojislavu Koštunici koji je na neovisnost Kosova reagirao inženjerskim nasilnim napadima na veleposlanstva u Beogradu koji nisu postigli ništa osim diskreditiranja samog sebe – napisao je Hoare.

Printscreen objave na Facebooku. Arhiv

Inače, Hoare je sin britanskog prevodioca Kvintina Hoarea (Quintin) i hrvatske historičarke Branke Magaš. Na najuglednijim svjetskim univerzitetima studirao je historiju, a specijaliziran je za područje bivše Jugoslavije.

Hoare je posebnu pažnju privukao svojom posljednjom knjigom „Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.