OVALNI URED

Bajden: Fokusiran sam na predsjednički posao, Tramp me ne zanima

Senat ima svoj posao koji upravo rade. Siguran sam da će donijeti dobru odluku. To je sve što imam reći o suđenju za opoziv, kaže Bajden

Bajden: Siguran sam da će Senat donijeti dobru odluku. Arhiva

Piše: H. J. I.

9.2.2021

Predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) pokušao je vratiti fokus javnosti na olakšanje posljedica uzrokovanih pandemijom COVID-19, te skrenuti njihovu pažnju sa suđenja za opoziv u Senatu koje je počelo prije više od dva sata, odbijajući bitno uticati na historijski događaj koji je u toku.

Kada su ga novinari CNN-a pitali da li će gledati suđenje, Bajden je odgovorio da je fokusiran na predsjednički posao u toku globalne zdravstvene i ekonomske krize.

- Gledajte, rekao sam vam već ranije. Ja imam posao. Moj posao je da čuvam građane SAD. Već smo izubili više od 450.000 ljudi koji su umrli od posljedica zaraze koronavirusom, a izgubit ćemo još više ako ne djelujemo brzo i odgovorno. Mnogo ljudi, kao što sam već rekao, mnogo djece odlazi svaku noć na spavanje gladno. Brojne porodice nemaju siguran izvor novčanih prihoda i hrane. To je moj posao - izjavio je Bajden tokom sastanka u Ovalnom uredu, te je nastavio: 

 - Senat ima svoj posao koji upravo rade. Siguran sam da će donijeti dobru odluku. To je sve što imam reći o suđenju za opoziv.

Kako CNN prenosi, Bajdenovi savjetnici kažu da on nema namjeru javno komentirati da li Tramp treba biti osuđen ili ne. Ne smatra nužnim ili produktivnim davati svoje lično mišljenje, te da bi mu to moglo dodatno zakomplicirati želju za ponovnim ujedinjenjem cijele zemlje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.