PANDEMIJA

Slovenija mijenja pravila na granicama, evo ko može ući u zemlju

Slovenska vlada također je ažurirala popis zemalja koje tretira kao "crvene", epidemiološki riskantnije

Pravila za ulazak u zemlju. Agencije

Fu. M.

10.4.2021

Prema novoj uredbi slovenske vlade, neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu pokazati negativni PCR test, a za neke će osim takvih testova s područja Evropske unije i Šengena vrijediti i oni provedeni u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.

Novom odlukom vlade u Sloveniju će bez negativnog testa i karantina moći ući i akreditirani novinari na službenom putu u inozemstvu te osobe koje dolaze iz neophodnih razloga vezanih za uklanjanje neposredne opasnosti za zdravlje, život, imovinu ili zbog mogućnosti nastanka materijalne štete, ali se oni u roku 12 sati nakon prelaska granice moraju vratiti.

Jednaki izuzetak vrijedi pri povratku u Sloveniju i za dnevne i tjedne migrante koji rade u susjednim državama te osobe koje su izaslane preko granice radi obavljanja usluga, ali uz uvjet da se u zemlju vrate najkasnije u roku pet dana nakon odlaska.

Slovenska vlada također je ažurirala popis zemalja koje tretira kao "crvene", epidemiološki riskantnije, na kojem je oko 135 zemalja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.