TURSKA

Erdoan sa Stoltenbergom: Krizu između Ukrajine i Rusije riješiti dijalogom

Turski predsjednik vjeruje i kako NATO, uz korištenje mogućnosti i sposobnosti, treba nastaviti efikasno pružati podršku Afganistanu

Stoltenberg i Erdoan. Anadolija

Fu. M.

16.4.2021

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) telefonom je razgovarao s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, javlja Anadolija.

U saopćenju Direktorata za komunikacije Predsjedništva Turske navodi se kako je razgovarano o regionalnim pitanjima, među kojima su dešavanja u Egejskom moru, Istočnom Mediteranu, Libiji i Afganistanu te kriza između Rusije i Ukrajine.

Erdoan je tom prilikom kazao kako zahvaljujući konstruktivnim koracima i upornim pozivima Turske, danas u Egejskom moru i Istočnom Mediteranu vlada mirna atmosfera.

Dodao je kako je novoj libijskoj vladi potrebno pružiti podršku na poljima odbrane i sigurnosti, te da Turska potpisanim sporazumima daje doprinos u tim okvirima.

Turski predsjednik vjeruje i kako NATO, uz korištenje mogućnosti i sposobnosti, treba nastaviti efikasno pružati podršku Afganistanu.

Erdoan je kazao i kako vjeruju da je krizu između Rusije i Ukrajine potrebno riješiti dijalogom na osnovama Sporazuma iz Minska i teritorijalnog integriteta Ukrajine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.