SAD

Tramp održao prvi miting nakon napuštanja Bijele kuće

Ponovio ranije tvrdnje da je smijenjen izbornom prevarom i nastavio je kritizirati Bidenovu administraciju

Tramp: Nastup nove administracije na globalnom nivou nazvao sramotom. Anadolija

Ad. A. / Anadolija

27.6.2021

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp održao je prvi miting nakon što je napustio Bijelu kuću, a okupljenim je ponovio ranije tvrdnje kako je s funkcije smijenjen izbornom prevarom, javlja Anadolija.

Trump je na mitingu u Vellingtonu u saveznoj američkoj državi Ohajo oštro kritikovao američkog predsjednika Džoa Bajdena i njegovu Demokratsku stranku.

-Dva puta smo pobijedili na izborima. Moguće je da ćemo ih morati pobijediti i treći put. Moguće je - kazao je Trump.

Više od 60 pokrenutih sudskih postupaka u SAD-u odbacilo je tvrdnje Trampove Republikanske stranke o prevari birača na novembarskim predsjedničkim izborima, a te tvrdnje su odbačene i procjenama Ministarstva pravosuđa SAD-a.

Bivši američki predsjednik Tramp dalje je kazao da je značajno porastao broj imigranata koji su stigli u SAD i da Bidenova administracija nema pojma o njihovom identitetu.

Tramp je također optužio svog nasljednika u Bijeloj kući da se poklonio Kini, a njegov nastup na globalnoj sceni nazvao je sramotom.

Iako nije precizirao hoće li se ponovo kandidirati za predsjednika, Tramp je kazao da bi Republikanska stranka mogla dobiti većinu u oba doma Kongresa na izborima koji će biti održani sljedeće godine.

-Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i vratit ćemo Ameriku i to ćemo učiniti uskoro - poručio je Tramp.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.