NOVE OPTUŽBE

Nova drama u kraljevskoj porodici: Vilijam i njegovo osoblje plasirali su medijima priče o Hariju

Tvrdnje su trebale biti emitovane u dokumentarcu koji je prikazan u nedjelju

Vilijam i Hari. Arhiva

M. B.

8.7.2021

Tvrdnje da su princ Viliam i njegovo osoblje plasirali medijima priče o Hariju trebale su biti emitovane u dokumentarcu koji je prikazan na ITV-u. Ipak, na zahtjev palače ti dijelovi su izbačeni jer su kako kažu čista kleveta.

Ove tvrdnje da su princ Viliam i članovi njegovog osoblja medijima plasirali priču o mentalnom zdravlju princa Harija izrezane su iz dokumentarca "Harry and William: What Went Wrong" koji je prikazan u nedjelju navečer na ITV-u. 

Vilijam navodno radi Hariju iza leđa

Prema pisanju Daily Maila, Kensingtonska palača reagovala je u ovom slučaju i tražili su da se neki od detalja u ovom dokumentarcu izbace, a jedan od zahtjeva odnosio se i na optužbe Omida Scobieja biografa princa Harryja koji je prvi plasirao informacije o tome kako Vilijamovo osoblje radi Hariju iza leđa.

U izbačenom dijelu dokumentarca bile su snimljene tvrdnje o mentalnom zdravlju princa Harija i prenesene su navodne izjave princa Vilijama koji je svom osoblju povjerio kako je zabrinut za svog brata.

Palača upozorila da takve izjave mogu izazvati veliku štetu

Palača je upozorila ITV kako su takve izjave neistine i i stvaraju krivu sliku o odnosu braće te su upozorili da ih je potrebno izbaciti. Nije tajna da su odnosi između Vilijama i Harija narušeni, a priznao je to i sam Hari prije dvije godine i opet nedavno u intervju koji je dao Oprah Winfrey, ali kraljevska obitelj ne želi dodatno potpaliti tu vatru.

Neslužbeno kraljevska obitelj za ovakav PR krivi Omida Scobieja koji je neslužbeni biograf i PR Harija i Megan Markl (Meghan Markle) jer od njega svako malo dolaze ovakve optužbe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.