IZLAGANJE U NJUJORKU

Predsjednik Brazila se nije vakcinisao, ali je na Skupštini UN-a poručio da će se boriti protiv koronavirusa

Moja administracija nije podržala vakcinaciju ili zdravstveni pasoš, niti bilo koju drugu obavezu vezanu uz vakcinu, rekao je Bolsonaro

Fu. M.

Žair Bolsonaro

Foto: AFP


Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro (Jair), koji je kritiziran zbog načina na koji se nosi sa globalnom pandemijom, rekao je Generalnoj skupštini UN-a da je Covid-19 "sve iznenadio" 2020.

Bolsonaro, koji nije vakcinisan protiv virusa, rekao je da su mjere karantina "ostavile naslijeđe inflacije, posebno u prehrambenim proizvodima, u cijelom svijetu".

- U Brazilu smo, kako bismo zadovoljili potrebe stanovništva sa niskim primanjima, koji su bili prisiljeni ostati kod kuće odlukama guvernera i gradonačelnika, odobrili hitnu pomoć od 800 američkih dolara za 68 miliona ljudi - rekao je.

Bolsonaro je rekao da će do novembra ove godine svi građani koji su odlučili da se vakcinišu u Brazilu biti uredno vakcinisani.

- Podržavamo napore u vakcinisanju. Međutim, moja administracija nije podržala vakcinaciju ili zdravstveni pasoš, niti bilo koju drugu obavezu vezanu uz vakcinu - rekao je Bolsonaro.

Više o temi Brazil

BIVŠI SELEKTOR BIH
Aco Petrović napustio klupu Brazila
NA VRH

Podijeli članak na