AMERIKA

Reper na saslušanju zbog incidenta u Vokiši, prije tri dana izašao iz zatvora

Kada je automobil uletio među učesnike božićne parade u gradu Vokiša, u američkoj saveznoj državi Viskonsin, poginulo je pet osoba

Bruks uletio u masu. Agencije

Fu. M.

22.11.2021

Policija je privela na saslušanje jednu osobu u vezi s incidentom u Vokiši, ali ne navodi da je riječ o osumnjičenom. Mediji su objavili da se radi o 39-godišnjem Darelu Bruksu (Darrell Brooks) iz Viskonsina, koji ima dug kriminalni dosije. 

Kada je automobil uletio među učesnike božićne parade u gradu Vokiša, u američkoj saveznoj državi Viskonsin, poginulo je pet osoba, a 40 ih je povrijeđeno.

Prema dosadašnjim podacima iz istrage, vozač je uletio u paradu dok je bježao s mjesta drugog incidenta - navodno obračuna noževima u obližnjem parku.

ABC News javlja da je pet pripadnika policije potvrdilo da je 39-godišnji Darel Bruks iz Viskonsina priveden na saslušanje, ali nisu naveli da je on osumnjičeni.

Bruks, međutim, ima poduži kriminalni dosije, a u petak je izašao iz zatvora. On je 5. novembra bio uhapšen zbog nasilja u porodici, opiranja policiji i nasilnog ponašanja. Izjasnio se da nije kriv i bio je pušten da se brani sa slobode, nakon što je platio kauciju.

Inače, on se bavio i rep muzikom i nastupao je pod imenom Metboj Flaj. Na jednom od svojih muzičkih spotova, on repuje ispred crvenog terenskog vozila.

Na videosnimku objavljenom na internetu vidi se upravo takvo vozilo kako prolazi kroz paradu, naletevši na, kako se čini, više od deset ljudi prije nego što je masa potrčala sa trotoara da pruži pomoć.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.