KONGRESMENKA TEJLOR GRIN

Twitter trajno suspendovao nalog saveznice Donalda Trampa

Ona je zagovarala neutemeljene teorije zavjere koje dovode u pitanje sigurnost vakcine protiv koronavirusa i učinkovitost nošenja maski kako bi se smanjio rizik od zaraze

Green i Trump. aljazeera

E. Ć.

3.1.2022

Twitter je trajno suspendirao račun republikanske zastupnice u američkom Kongresu Marjorie Tejlor Grin (Taylor Greene) zbog kršenja pravila te društvene mreže, jer je širila dezinformacije vezane za koronavirus.

Ona je zagovarala neutemeljene teorije zavjere koje dovode u pitanje sigurnost vakcine protiv koronavirusa i učinkovitost nošenja maski kako bi se smanjio rizik od zaraze. 

Jedna od najglasnijih saveznika bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) u Kongresu, nedavno je dospjela u centar pažnje zbog usporedbe ograničenja zbog koronavirusa s nacističkim progonom Židova. Pritom odbija nositi masku u Zastupničkom domu, zbog čega je morala platiti nekoliko kazni. 

Ranije je od Twittera primila više upozorenja, a ta joj je tvrtka već četiri puta blokirala račun. Prema nedjeljnom priopćenju te tvrtke, peta suspenzija je trajna. U izjavi koju su citirali američki mediji Greene je Twitter proglasila "neprijateljem Amerike" i rekla da se ne može "nositi s istinom".


Trajno zatvoren račun Green. screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.