ŠABANOVA UDOVICA

Gordana Šaulić otkrila detalje sa suđenja: Bilo je jako stresno, trudila sam se da ne gledam Leventa

Tri godine poslije saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić održano je suđenje Alsinu Leventu

Gordana Šaulić. Arhiv

E. Ć. / Telegraf

23.1.2022

Poslije tri godine od saobraćajne nezgode u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, održano je suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu.




Njih nema, a on tri godine šeta, pije, jede, normalno živi...

Levent je dobio tri godine i 3 mjeseca zatvora, a Šabanova udovica, Gordana Šaulić na "Prvoj" progovorila je o bolnoj temi.

- Faktički će biti tri godine, jer je već tri mjeseca bio u istražnom zatvoru. Da je bila obrnuta situacija, bilo bi drugačije. Tri godine čekanja i mučenja, agonija koja je trajala, susret sa tom osobom... Imao je drogu i alkohol u krvi, a ne vožnja iz nehata. Ne bih voljela da ništa ružno kažem - rekla je Gordana, a onda se dotakla samog suđenja.


- Bila je mala prostorija, ušao je čovek sa kapuljačom, sa maskom, držao je knjigu ispred lica, trudila sam da ga ne gledam, nisam željela taj lik da zapamtim. On je priznao krivicu, vozio je 160 kilometara na sat, a bilo je dozvoljeno 80. Toliko je sramno. Nama ta kazna ništa ne znači, ali on tri godine šeta, pije, jede, normalno živi, dok ova dva čovjeka nisu tu.

Ona je izjavila da je bilo jako stresno, te da se kao porodica više neće pojavljivati na tim ročištima. Kazala je da će se boriti, da nastavljaju sa svojim bolom, te dodala da je Stojadinović ostao invalid.

Nedostaje joj svakog dana

- Tog kobnog 17. februara, imali smo najtopliju podršku od predsjednika Aleksandra Vučića, od Ivice Dačića, Aleksandra Vulina. Oni su nam pomogli da ta administrativna procedura, koja je bila izuzetno teška, da to na neki način idrže i olakšali su nam maksimalno. U ime cijele porodice i u ime miliona Šabanović obožavaoca beskrajno sam zahvalna - rekla je Gordana.

Kaže da joj Šaban nedostaje svakog dana, a prisjetila se i dana kada su se upoznali.

- Mi smo odrastali i starili zajedno, sa svim burama i olujama. Uvijek smo imali brod koji je znao gdje mu je luka. Troje djece smo odgajali, to je naš najveći uspjeh. Bili smo jedno drugom vjetar u leđa. Moj život je bio Šaban, njegov život i njegova karijera. Sve što je radio je radio najbolje. Imala sam 17 godina kada smo se upoznali. Bilo je malo problematično jer sam bila jedinica. On je tada već uveliko pjevao - prisjetila se Gordana, Šabanova udovica, prenosi "Telegraf". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.