UKRAJINSKI AMBASADOR

Oleksandr Aleksandrovič: Rusija je sama, a ne Ukrajina, nas podržava cijeli svijet

Svaki sat se povećavaju sankcije prema Rusiji i pomoć prema Ukrajini

Oleksandr Aleksandrovič. Twitter

A. K.

27.2.2022

Oleksandr Aleksandrovič, ambasador Ukrajine u Beogradu istakao je danas za K1 televiziju u „Uranku“ da Ukrajina ima podršku cijelog svijeta i da će oni nezavisno donositi sve odluke.

- Ne može zapad ništa da ukazuje Ukrajini, mi smo nezavisna zemlja i vodimo sopstvenu vanjsku politiku. Cijeli svijet podržava Ukrajinu. Svaki sat se povećavaju sankcije prema Rusiji i pomoć prema Ukrajini. Njemačka je najzad donijela odluku da dozvoljava isporuku oružja ukrajinskoj vojsci – kazao je ambasador Aleksandrovič za K1 televiziju.

On je naglasio kako Ukrajinu zapadni saveznici nisu ostavili na cjedilu.

 - Na početku su nam rekli da će nam pomoći na sve moguće načine osim vojno, nije Ukrajina sama, nego Rusija - podjetio je.

Naveo je da Ukrajina ide u dobrom pravcu, ali da s druge strane neće odbiti prijedlog za pregovore, osim ako je to u Bjelorusiji.

- Pregovori još uvijek nisu počeli, mi ne možemo da dođemo u Minsk, jer je jučer naša vojska oborila krstareću raketu koja je pucana sa teritorije Belorusije direktno ka Kijevu, Belorusija je za nas isti agresor kao i Rusija. Spremni smo za pregovore u Varšavi - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.