NEOBIČNO

Američki tinjedžer na Twitteru prati kretanje aviona ruskih oligarha

Među avionima koje prati u stvarnom vremenu je i onaj vlasnika nogometnog kluba Čelzija Romana Abramoviča, biznismena Ališera Usmanova i milijardera Leonida Mikhelsona koji je na čelu ruske plinske firme Novatek

A. O.

3.3.2022

Džek Svenej. TWEETER

Američki tinejdžer Džek Svenej, koji je u medije dospio otvaranjem stranice na Twitteru na kojoj prati kretanje privatnog aviona američkog milijardera Elona Muska, pronašao je nove mete ruske oligarhe i milijardere, prenio je danas CNN. 


Odbio ponudu

Džek Svenej s Floride, koji je odbio ponudu Elona Muska a za naknadu od 5.000 dolara prestane pratiti njegov avion i objavljivati te podatke, otvorio je dva nova automatizirana računa na Twitteru nakon ruske invazije na Ukrajinu koja su odmah dobila oko 300.000 pratitelja.

Među avionima koje prati u stvarnom vremenu je i onaj vlasnika nogometnog kluba Čelzija Romana Abramoviča, biznismena Ališera Usmanova i milijardera Leonida Mikhelsona koji je na čelu ruske plinske firme Novatek.


Objava na Twitteru. PRINTSCREEN

Zapanjen veličinom

Ovaj tinejdžer je rekao da je zapanjen veličinom aviona u vlasništvu ruskih oligarha.

Njihovi su avioni ogromni u usporedbi s drugima, putuju u avionima veličine komercijalnih poput Airbusa A319 i Boinga 737.

Ukupno prati oko 40 aviona i helikoptera ruskih oligarha.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.