RAMZAN KADIROV

Ukrajinska vojska prozvala lidera Čečena: Naša zemlja je dovoljno velika da vas pokopamo

Na videozapisu koji je objavljen na Telegramu prikazan je veliki broj naoružanih ukrajinskih vojnika dok jedan od njih čita poruku upućenu lideru Čečena Ramzanu Kadirovu

Ramzan Kadirov. Arhiv

A. Č.

3.3.2022

Ukrajinska vojska prozvala je lidera Čečena Ramzana Kadirova te mu poručila da je njihova država dovoljno velika da ih sve pokopaju.

Na videu koji je objavljen na Telegramu prikazan je veliki broj naoružanih ukrajinskih vojnika dok jedan od njih čita poruku upućenu lideru Čečena Ramzanu Kadirovu.

Kako se navodi, obrambene snage Černivca Kadirovu poručili su da će ukrajinska zemlja biti dovoljno velika da ih sve pokopaju, vjerovatno, aludirajući na to da bi u narednim danima mogli uslijediti napadi i od ove ruske vojne organizacije koja je prije šest dana sa oko 10 hiljada vojnika krenula na ukrajinska ratišta.

Kadirov je prije "pohoda na Mariupolj" prije šest dana "posavjetovao" Zelenskog.

- Koristim ovu priliku da savjetujem predsjednika Zelenskog, koji još nije postao bivši predsjednik Ukrajine, da što prije nazove našeg predsjednika i vrhovnog komandanta Vladimira Putina i izvini se - rekao je Kadirov.

Ministarstvo odbrane Ukrajine jutros je izjavilo da Mariupolj ostaje u njihovim rukama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.