NOVE PROCJENE

Vojni stručnjak Telenko: Ruski konvoj je zapeo, nemaju goriva ni hrane

Pomakne li se prije no što ga Ukrajinci unište, bit će to unazad, na sjever, dalje od Kijeva, istakao je

Trent Telenko. Twitter

H. J. I.

5.3.2022

Vojni stručnjak Trent Telenko na svojem Twitter profilu komentirao je 64 kilometara dug ruski konvoj. 

- Konvoj je nepovratno zapeo. Pomakne li se prije no što ga Ukrajinci unište, bit će to unazad, na sjever, dalje od Kijeva - napisao je Telenko i dodao kako prednjih 17 kilometara kolone nema goriva, a planirali su tri dana dugu operaciju.

Telenko, inače bivši uposlenik američkog Ministarstva obrane, govorio je o manjku brige ruske strane za vlastita vozila. S obzirom na loše gume i blato, Rusi ne mogu napustiti glavne ceste, zbog čega su nastali problemi. Uz gume, blato i gorivo Telenko kao ruski problem navodi općenito lošu rusku pripremu. 

- Uzevši u obzir temperature i opremu, ta su vozila ispraznila svoje akumulatore i baterije. Imaju gorivo, streljivo i hranu za samo tri dana ratovanja - naveo je Telenko, dodajući kako je zbog količine vozila Rusima teško dostaviti gorivo i hranu. 

- Dio konvoja najbliži Kijevu, prvih 40-50 kilometara, ostat će bez hrane dok se ne opskrbe gorivom. Morat će napustiti vozila i pješke se vratiti na sjever po hranu - smatra Telenko, uvjeren kako će Ukrajinci do kraja uništiti konvoj.

- Ovo ne znači da će Ukrajina pobijediti niti da Kijev neće pasti, ali prvih 50 kilometara konvoja s time neće imati ništa - kaže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.