TEKSAS

Novi detalji masakra: Ramos je prije krvoprolića u školi upucao nanu, prijatelju slao fotografije oružja

Prvobitno je objavljeno da je Ramos ubio 15 osoba, 14 učenika i jednog nastavnika, a CNN javlja da je broj porastao na 21, 19 djece i dvije odrasle osobe

E. Ć.

25.5.2022

Ramos i fotografija oružja koju je slao prijatelju. Twitter

Pojavili su se novi detalji masakra koji je počinio 18-godišnji Salvador Ramos u jednoj osnovnoj školi. Prvobitno je objavljeno da je Ramos ubio 15 osoba, 14 učenika i jednog nastavnika, a CNN javlja da je broj porastao na 21, 19 djece i dvije odrasle osobe.

Kako su za CNN navela tri izvora, Ramos je prije pohoda na školu pucao u svoju nanu. Iz policije su rekli da je njegova nana hospitalizirana u kritičnom stanju.


Također, prijatelj Ramosa je rekao da mu je on poslao fotografije vatrenog oružja i pune torbe municije nekoliko dana prije nego što će počiniti stravičan zločin. Prijatelj je za CNN rekao kako je bio u kontaktu sa Ramosom kojeg su drugi ismijavali zbog odjeće i finansijske situacije njegove porodice.


On je istakao da je Ramos zbog toga sve manje dolzio u školu. Rekao da bi tu i tamo razmijenio poruke sa Ramosom, koji mu je prije četiri dana poslao fotografiju oružja i ruksak pun metaka.

- Pitao sam ga - zašto imaš ovo?’, a on je rekao: "Ne brini za to". Nastavio mi je slati poruke: "Sada izgledam sasvim drugačije. Ne biste me prepoznali" - rekao je za CNN Ramosov prijatelj koji je želio ostati anoniman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.