ŽESTOKA SVAĐA

Tramp: Mask je muljator, Mask: Tramp je prestar da bi bio sljedeći predsjednik

Mogao sam reći "baci se na koljena i moli" i on bi to učinio, rekao je Tramp

Prepirka Donalda Trampa i Ilona Maska. AGENCIJE

S. S.

13.7.2022

Donald Tramp (Trump) je pojačao napade na izvršnog direktora Tesle Inc Ilona Maska (Elon Musk), nakon što je Mask rekao da je Tramp prestar da postane sljedeći američki predsjednik i da bi Tramp trebao "otploviti u zalazak sunca".

Bivši američki predsjednik je rekao da ga je Mask "molio" za državne subvencije, u poruci na svojoj aplikaciji za društvene medije, Truth Social.

- Kada je Ilon Mask došao u Bijelu kuću tražeći od mene pomoć za sve njegove brojne subvencionirane projekte, bilo da se radi o električnim automobilima koji ne voze dovoljno daleko, automobilima s autopilotom koji se sudaraju ili raketama koje ne stižu nigdje i bez kojih bi subvencija bio bezvrijedan, rekao mi je da je veliki obožavatelj Trampa i republikanac. Mogao sam reći "baci se na koljena i moli' i on bi to učinio - napisao je Tramp.

Kao odgovor, Mask je tvitao "Lmaooo" - skraćenicu za umirem od smijeha. Mask je u ponedjeljak rekao: "Ne mrzim tog čovjeka, ali vrijeme je da Tramp objesi šešir i otplovi u zalazak sunca." Mask je ranije rekao da je sklon podržati guvernera Floride Rona DeSantisa za predsjednika 2024. i ocijenio da bi DeSantis lako pobijedio predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) na izborima.

Maskove primjedbe bile su odgovor na komentare koje je Tramp iznio na političkom skupu u subotu gdje je Maska nazvao vrhunskim muljatorom jer je tvrdio da nikada nije glasao za republikance do juna ove godine.

- Kazao mi je da je glasao za mene - rekao je Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.