JEFTINIJE NEGO U REGIONU

Plaža u Grčkoj ima ponudu o kojoj svi pričaju: Suncobran, ležaljka, kafa i jedna krofna koštaju samo četiri eura

Neki su primijetili da je cijena prepravljena i da je lani ista ponuda koštala pedeset centi manje

A. O.

Plaža u Grčkoj

Foto: REUTERS


Inflacija raste, a turistička sezona u punom je jeku. Turistima treba biti jasno da će  morati povećati svoj budžet za ljetovanje.

Svi bruje o sve većim cijenama ležaljki, suncobrana, hrane, pića i sladoleda u turističkim mjestima, ali jedna plaža u Grčkoj izdvojila se po ponudi.

U grup na Facebooku pod nazivom "Live from Greece" u kojoj se dijele informacije o ljetovanju u Grčkoj, objavljena je fotografija koja prikazuje veliki plakat na kojem se reklamira ponuda na plaži u grčkom mjestu Neoi Poroi, smještenom ispod planine Olimp.

  • Plakat sa cijenama

    Plakat sa cijenama

    Foto: Live from Greece Facebook


Tako u jednom od najpopularnijih ljetovališta u Grčkoj suncobran, ležaljka, kafa i jedna krofna ili boca s vodom koštaju samo četiri eura.

Neki su primijetili da je cijena prepravljena i da je lani ista ponuda koštala pedeset centi manje, što je neusporedivo mala razlika u odnosu na poskupljenja u drugim mjestima.

"Pa to je više nego džabe", "Ekstra", "U Budvi prvi red i do 25 eura", "Na Lefkadi 20 eura ležaljke i dobiješ 1 litar vode", "Leptokarya dvije kafe 8 eura, voda gratis i ležaljke za te pare samo 3 sata", pisali su redom oduševljeni korisnici.

Više o temi Grčka

SVILA I KADIFA
Zavirite u luksuzni dom Zerine Hećo u Grčkoj
NA VRH

Podijeli članak na