BIVŠI ČLAN RAJDERSA

Slučaj tapka u mjestu: NFL igrač prije godinu dana skrivio tešku nesreću i ubio Tinu u Las Vegasu

On je sedmicama bio na naslovnicama novina, ali je slučaj protiv njega je usporen, jer je krivični postupak odložio niz pravnih izazova

Rags: Imao 0,16 posto alkohola u krvi u noći nesreće. Twitter / Screenshot

E. Ć. / Telegraf.rs

2.11.2022

Tačno prije dvije godine u teškoj saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu igrač NFL-a Henri Rags (Henry Ruggs) velikom brzinom se zabio u vozilo i usmrtio Tinu Tintor iz Srbije i njenog psa.

Bivši igrač Rajdersa je sedmicama bio na naslovnicama novina, ali je slučaj protiv njega je usporen, jer je krivični postupak odložio niz pravnih izazova. Pripremno ročište, kada sudija sasluša svjedočenje i utvrdi da li ima dovoljno dokaza da bi se optuženom sudilo, otkazivano je i odlagano više puta, pokazuju sudski spisi.

Džej Sigel, ugledni advokat, koji nije uključen u slučaj, rekao je da nije iznenađen što su početne faze sudskog postupka toliko dugo trajale. Jedan razlog zbog kojeg je pripremno ročište odloženo je taj što Metropolitenska policijska uprava nije napravila konačni izvjštaj o nesreći sve do kraja septembra, rekli su advokati Ragsa, Dejvid Česnof i Ričard Šonfeld.

Ročište je zakazano za 1. februar. Slučaj bi također mogao da napreduje ako velika porota pokrene optužnicu protiv Ragsa nakon što održi zatvoreno saslušanje na kojem porotnici slušaju svjedočenje i utvrđuju da li postoji dovoljno dokaza da se slučaj nastavi.


Inače, tužioci su optužili Ragsa da je vozio svoju Corvette brzinom od 250 kilometara na sat nekoliko sekundi prije udesa u kojem su poginuli Tina Tintor i njen pas Maks. Do nesreće je došlo u ulici nekoliko kilometara od Tininog doma.

Nekoliko sati ranije Rags je pio u jednom klubu, a prema policiji, količina alkohola u krvi Ragsa bila je 0,16 posto u noći nesreće, što je dvostruko više od dozvoljene granice u Nevadi.

Nadležni su rekli da su u olupini Ragsovog automobila pronašli napunjen pištolj, a on je optužen za niz krivičnih djela, uključujući opasnu vožnju koja je dovela do smrti.

Odbrana je pokušala da spriječi tužilaštvo da pristupi medicinskom kartonu Ragsa i njegove djevojke Kiare Kilgo-Vašington, koja je bila sa bivšom NLF zvijezdom u Corvetti u trenutku sudara. Da bi dokazali neke optužbe protiv Ragsa, tužilaštvo mora da pokaže da je Vašington doživjela značajne povrede u sudaru, prenosi Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.