BIH

Ljubuška policija otkrila 11 migranata

Većina stranih državljana nije imala potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil

Arhiv

Avaz.ba

27.8.2018

Radeći na suzbijanju krivičnih djela krijumičarenja ljudi, policijski službenici PU Ljubuški u dane vikenda su na južnom području ljubuške općine zatekli jedanaest migranata.

Naime, Policijski službenici PU Ljubuški su 24. i 26. avgusta pronašli jedanaest državljana Islamske Republike Iran, koji su na to područje prevezeni taksi vozilima iz Mostara.

Većina stranih državljana nije imala potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil te su predati Službi za poslove sa strancima BiH, Terenskom uredu Ljubuški, na daljnje postupanje.

Nad vozačima taksi vozila provedena je kriminalistička obrada, o čemu je izvješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, kojem će biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Također, 24. avgusta, s ciljem borbe protiv krijumičarenja ljudi, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policijskih službenika Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, na području Ljubuškog izvršili su pretragu porodične kuće i drugih prostorija te tom prilikom uhapsili pet osoba, od čega četvero državljana Kosova i jedna osoba s područja općine Ljubuški, saopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.