TUGA

Turistička sezona na Neretvi je uništena: Svoj odmor sam morao prekinuti i spakovati se

Izvođači će radove izvoditi u gornjem koritu rijeke Neretve i za dane vikenda

Piše: S. Šabić

26.7.2019

Tarik Dževdetbegović. S. Šabić

Tarik Dževdetbegović živio je 25 godina u Americi i po povratku u BiH svake godine dođe u mjesto Glavatičevo u ribolov endemske vrste mekousne pastrmke, koja se može upecati samo u rijeci Neretvi.

- U Glavatičevo sam stigao prije sedam noći, mislio sam ostati još 10-tak, međutim, kad sam vidio u kakvom je stanju biser rijeka Neretva, svoj odmor sam morao prekinuti i spakovati se. Danas odlazim kući, ne razumijem ove ljude, zašto ovo rade - kazao je Tarik.

Mirsad Trešnjo, vlasnik rafting agencije i kampa Tajo raft u mjestu Glavatičevo, turističke usluge pruža već 18 godina i ove godine prvi put sezonu zatvara prije vremena. 

- Čitavo jutro me zovu, otkazuju rezervacije za smještaj, ribolov i rafting, ovo je veliki gubitak za našu zajednicu i za turizam u Konjicu. Turistička sezona u našem gradu na rijeci Neretvi je završena, a po mojoj procjeni, najveći krivac za ovaj problem jeste Agencija za Jadranski sliv, koja nije prilikom izdavanja dozvole za rad u gornjem koritu rijeke Neretve precizirala vremenski period izvođenja radova, odnosno van turističke sezone - kazao je Mirsad za ''Avaz''.

Kako neslužbeno saznajemo, izvođači će radove izvoditi u gornjem koritu rijeke Neretve i za dane vikenda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.