ODLUKE Usvojene organizacijske sheme

Herceg: Vlada HNK riješit će problem viška prosvjetnih radnika

Uspješno će biti zbrinuti i preraspodijeljeni u one škole gdje postoji potreba

Fena

Nevenko Herceg

Foto: Fena


Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg komentirao je problem tehnološkog viška u osnovnim i srednjim školama HNK, kazavši kako će Kantonalna vlada, zajedno sa sindikatima, uspješno zbrinuti i preraspodijeliti prosvjetne radnike u one škole gdje postoji potreba.

- Uprkos činjenici kako je u školama HNK smanjen broj učenika, Vlada je usvojila organizacijske sheme i većim dijelom riješila taj problem. Svjesni kako samo zadovoljni prosvjetni radnici mogu dati maksimum u odgoju i obrazovanju novih naraštaja, uvjeren sam kako ćemo, zajedno sa sindikatima i udruženjima direktora, uspješno zbrinuti, preraspodijeliti prosvjetne radnike u one škole gdje postoji potreba - kazao je Herceg.

Podsjetio je da je usaglašenim kolektivnim ugovorima za osnovno i srednje obrazovanje, uz ostala prava, omogućeno i povećanje plaća.

- U ovoj godini plaća je povećana pet posto. Naredne i godinu nakon toga plaću ćemo povećati za još po pet posto, tako da će ukupno povećanje biti 15 posto - dodao je.

Herceg je podsjetio kako će početak nove školske godine brojni učenici i prosvjetni radnici dočekati u novoobnovljenim školskim zgradama zahvaljujući Vladinom projektu energetske učinkovitosti.

- Taj projekt, na koji smo posebno ponosni, vidljiv je dokaz i potvrda naše odlučnosti da nastavimo ulaganje u obrazovanje djece i mladih kao stupova razvoja i napretka našega društva - kazao je Herceg.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na