AKTUELNO Održana pres-konferencija u Gradskoj upravi

Sve je spremno za doček najluđe noći u Mostaru, u Novu godinu s „Gustafima“ i „Hladnim pivom“

Program dočeka Nove godine bit će iza Gimnazije

M. Sm. / Avaz.ba

S pressa: Priređen program i za najmlađe

Foto: M. Sm.


Sve je spremno za doček Nove godine u Mostaru, poručeno je s današnje pres-konferencije u Gradskoj upravi Mostar. 

Tako će program započeti sutra u podne dočekom „Dječije Nove godine“, kada će na Šetalištu najmlađi Mostarci imati priliku uživati u brojnim sadržajima, kao i predstavi „Eto nama Djeda Mraza“.

Program dočeka Nove godine iza Gimnazije počet će nastupom mostarske grupe „Twist“, a potom slijedi nastup, kako je to rekao Mili Tiro iz „Pavarotti centra“, rasplesanog mnogočlanog sastava iz Istre, izvrsnog benda „Gustafi“.

 • S pressa: Priređen program i za najmlađe

  S pressa: Priređen program i za najmlađe

  Foto: M. Sm.


- „Hladno pivo“ ne treba posebno predstavljati, oni su urbani angažirani rok sastav, koji na sve pozornice privlače puno ljudi i s njima ćemo ući u 2020. godinu. Prve večeri naredne godine slijedi koncert „Mostar Big Band“, a nakon njih slijedi koncert „Crvene jabuke“ - kazao je Tiro.

Damir Bunoza, vođa „Big Banda“, naveo je kako je ovaj sastav nastao po uzoru na one u regiji, poput zagrebačkog, novosadskog, ali i sarajevskog te će prve noći 2020. godine na repertoaru imati pjesme od „Bijelog dugmeta“, „Bolera“, „Indexa“, „Galije“ i drugih sastava, ali u novom aranžmanu, te je izrazio nadu da će publiku dobro zagrijati do nastupa „Crvene jabuke“.

 • S pressa: Priređen program i za najmlađe

  S pressa: Priređen program i za najmlađe

  Foto: M. Sm.


NA VRH

Komentari

Podijeli članak na