NOGOMET

UEFA sufinansira izgradnju pomoćnog stadiona u Tomislavgradu

Projekt vrijedan 460.000 maraka

Radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine. Ale Kamber

Ale Kamber

15.1.2019

UEFA je HNK Tomislav iz Tomislavgrada dodijelila 260.000 KM, koje su dobivene putem NSBiH u cilju sufinansiranja izgradnje pomoćnog stadiona s umjetnom travom, a u projektu učestvuje i Općina Tomislavgrad sa 200.000 KM. 

Informacija je medijima potvrđena iz kluba, gdje je pojašnjeno da se apliciralo na projekt „Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu“, te da je Općina Tomislavgrad jedna od 15 koje su dobile sredstva kroz navedeni projekt.

Teren dimenzija 100x64 metra bit će izgrađen na lokaciji današnjeg pomoćnog terena i ispunjavat će standarde igranja službenih utakmica. Uz umjetnu travu, u sklopu projekta su planirana i dva pokretna gola. Sredstva za avans od 70.000 KM za kvarcni pijesak i granulat za podlogu osigurana su budžetom Općine i bit će uplaćena, dok se ostatak troškova odnosi na zemljane radove, postavljanje umjetne trave i uređenje infrastrukture. 



Planirano je da svi radovi budu okončani do 15. novebra 2019. godine. Iz uprave kluba ističu da će ovim terenom najviše dobiti omladinski pogon, koji će ga koristiti za pripreme i utakmice.

HNK Tomislav je, uz pomoć Općine i kreditnih sredstava, i prethodnih godina investirao u infrastrukturne projekte, prvenstveno u tribine glavnog stadiona, svlačionice, službene prostorije, manji pomoćni teren 50x25 metara i prilaze stadionu.

A, u upravi kluba ističu i stabilno poslovanje i ispunjavanje svih obaveza prema dobavljačima i zaposlenima u klubu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.