REPUBLIKA SRPSKA

Narodna skupština RS: Niko se ovdje ne zove Neko i svi poslanici imaju ime i prezime

G. D.

17.10.2017

Redovna sjednica Narodne skupštine RS počela je danas u Banjoj Luci, a na dnevnom redu naći će se i Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da opozicija nije dobila zapisnik sa prošle sjednice, kada su poslanici Saveza za promjene blokirali rad parlamenta.

- Mi taj zapisnik nemamo. Ako imate zapisnik, onda tražim pauzu i tražim da nam dostavite zapisnik sa prošle sjednice koja je bila više nego zanimljiva. Tražim da nam dostavite zapisnik. Zar je malo 30 dana da se otkuca zapisnik - kazao je Govedarica.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić istakao je da je predsjednik parlamenta tumačio na svoju ruku Poslovnik o radu NSRS kada je na prošlom zasjedanju udaljio poslanike opozicije iz skupštinske sale.

- Ovdje se niko ne zove Neko. Svi poslanici imaju svoje ime i prezime. Ne može predsjednik NSRS izreći mjeru udaljenja nekome. Nisu pročitana imena poslanika koji su udaljeni. Skupština nije glasala o tome - rekao je Čavić.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović (DNS) kažu da praksa i poslovnik ne ide jedno sa drugim i istakao da će skupštinska služba ispraviti sve nedostatke u svome radu.


--


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.