REPUBLIKA SRPSKA

Govedarica: David Dragičević je ubijen, mnogi ne smiju iznijeti svoje mišljenje

G. DAKIĆ

10.5.2018

Kada smo ušli u ovaj parlament nakon afere „dva papka“, mogli smo da pretpostavimo kako će Vlada RS da radi u naredne četiri godine. Svi članovi Vlade RS i svi poslanici položili su zakletvu. Znam jednu ličnost najmanje iz Vlade RS koja zna da li je sve ovo što se desilo u slučaju Davida Dragičevića rađeno savjesno, da li je ovo sve što se desilo u istrazi rađeno odgovorno i časno, u skladu sa zakonom i zakonima. I nije lako zaključiti da je ta osoba ministar unutrašnjih poslova. I nemam sumnje da Lukač zna šta se sve desilo u slučaju smrti Davida Dragičevića - rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS povodom smrti Davida Dragičevića.

On je istakao da budućnost naroda zavisi od toga da li će se doći do istine i pravde. Govedarica je kazao da nema namjeru da bude istražilac, ni tužilac, ni sudija.  

- Ali jesam razuman čovjek koji ima svoje mišljenje. Umijem da rasuđujem i prosuđujem. I kada vidim sve one slike koje su se pojavile, a koje se ne nalaze u raznim predmetnim i spisima, kada vidim kako ste radili neprofesionalnu istragu, onda ja mislim da je Davd Dragičević ubijen. To je moje mišljenje. Mnogi nemaju hrabrosti da iznesu svoje mišljenje - kazao je Govedarica.

Istakao je da Lukač "nije odgovorio na mnoga pitanja: ko je zakazao konferenciju za štampu? Zbog čega je ona zakazana? Zbog čega se tu našao načelnik uprave? Zbog čega se tu našao patolog?"  

- Da li su se našli tu da saopće da David nije ubijen? Da li je Lukač znao da će se konferencija održati? Da li je tužilac znao da će se održati istraga? Danas smo čuli i javnog tužioca koji je rekao da ga je Lukač zvao i tražio da se istraga okonča zbog pritiska javnosti. Da li je Lukaču bitan pritisak javnosti ili istraga?  U civilizovanim društvima Lukač bi morao da bude smijenjen i da bude optužen za ometanje istrage. Ali mi ne živimo u civilizovanom društvu. A i predsjednik RS je rekao da je ta konferencija za štampu bila greška - rekao je Govedarica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.