AKCIJE

Izabrana najljepša rupa banjalučkih ulica

Pobjednička rupa: Nalazi se u naselju Lazarevo #

G. DAKIĆ

8.6.2018


Rupa koja se više od četiri godine nalazi u banjalučkom naselju Lazarevo (Budžak), proglašena je najljepšom na konkursu koji je prije desetak dana raspisao Pokret “Bolje”. Na konkurs je stiglo 220 fotografija rupa iz svih dijelova Banje Luke, a najljepša među njima simbolično je zakrpljena selotejp-trakom. 

 Deset centimetara

Konkurs za najljepšu rupu pokrenuo je odbornik Partije demokratskog progresa (PDP) u Skupštini grada Banja Luka i lider Pokreta “Bolje” Draško Stanivuković.

Za “Avaz” kaže da na ovaj način žele da ukažu na katastrofalno stanje banjalučkih ulica.

- Pokret “Bolje” pokazao je u proteklih nekoliko dana koliko se i na koji način gradske vlasti brinu o ulicama. Rupe su često duboke i više od deset centimetara, a asfalt je u ponekim ulicama moguće kidati rukama - kazao je Stanivuković.

 Uvjet konkursa

Istaknuo je da u gradu na Vrbasu ne postoji ulica bez rupe. Ulice se ove godine, dodaje Stanivuković, nisu “krpile” i gradski oci, nakon što je konkurs završen, znaju koliko rupa ima na banjalučkim ulicama.

- Fotografije rupa objavljivali smo na društvenim mrežama zajedno s komentarima. Uvjet konkursa bio je da svako napiše u kojoj je ulici rupa uslikana, a potom je žiri birao najljepšu. U žiriju je bila i djevojka koja živi u ulici Vlade Kopanje, a to je ulica s najviše rupa u Banjoj Luci - kazao je Stanivuković.


Opasni krateri

Stanivuković ističe da su zone u užem centru Banje Luke prepune rupa i da o tome niko ne vodi računa.

- Rupe su duboke od 12 do 15 centimetara, a u naselju Lauš se nalazi rupa duboka 18 centimetara. To nije rupa, to je krater. To je opasno po život, pogotovo u kišnim danima, kad se rupe napune vodom pa ih vozači ne vide - rekao je Stanivuković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.