TREBINJE

Obnova marine i dijela zidina u Starom gradu

Obnova zidina starog dijela grada u Trebinju trebala bi biti završena do kraja mjeseca

P.MUCOVIĆ

14.8.2018

U Trebinju je nastavljena obnova zidina starog dijela grada u Trebinju. Rekonstrukcija starog jezgra grada provodi se u okviru projekta prekogranične saradnje.  

Konkretna faza

Projekt pod nazivom ”Život na granici BiH i Crne Gore - Stare staze bezvremenog naslijeđa i tradicije” počeo je sa implementacijom prvog januara ove godine i traje do aprila 2019. godine. Implementator projekta je Kulturni centar Trebinje.

Prema riječima Miljana Vukovića, koordinatora projekta, finansiraju ga Evropska unija s 85 posto i Grad Trebinje, Kulturni centar Trebinje i Centar za kulturu Plužine sa 15 posto.

- Čitav projekt košta oko 330.000 eura i mi se sada nalazimo u malo konkretnijoj fazi. Već je na zgradi Kulturnog centra postavljen displej i to je prva vidljivija stvar u projektu, a u narednim danima biće postavljen isti takav u Plužinama. Počela je rekonstrukcija zidina starog dijela grada, odnosno dijela koji je predviđen za marinu ili stare dokove. Taj dio je građevinski vidljiv i on će biti gotov krajem avgusta - kazao je Vuković.

Pametna klupa

Također je pri kraju izrada deset čamaca koji će biti usidreni na dokovima u marini, posebno će biti uređeni prilazi prema dokovima te će biti nabavljena pametna klupa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.