BANJA LUKA Predsjednik Kluba novinara Banja Luka nakon prijetnji koje su upućene Milkici Milivojević

Vukelić: Sve veći broj ugrožavanja prava na kritiku funkcionera

Ovo je prijetnja njenoj redakciji, potom i cijeloj novinarskoj zajednici

G. D.
16.02.2019 11:46

Predsjednik Kluba novinara Banja Luka Siniša Vukelić kazao je danas da je zabrinut zbog sve učestalijih napada na novinare. 

- Sve je veći broj ugrožavanja prava na kritiku funkcionera. Jučer su prijetili novinarki EuroBlica Milkici Milojević. Stvorena je atmosfera da je poželjno prijetiti novinarima. Suđenje jednom od napadača na Vladimira Kovačevića počinje 21. februara. Ne znamo nalogodavce, drugi napadač nije uhvaćen - kazao je on.

Dodao je da, "dok nam kriminalci svakodnevno prijete, policija nas zastrašuje dok izvještavamo sa događaja". 

- Policija legitimira novinare na zadatku iako imaju istaknute akreditacije. Linija za pomoć bh. novinarima zabilježila je 121 krivično djelo prema novinarima. Prošle godine bilo je 55 slučajeva ugrožavanja novinara. Policija mora kazati jesmo li sigurni u RS i možemo li raditi svoj posao - rekao je Vukelić.

Milkica Milojević, novinarka EuroBlica koja je dobila prijetnje, rekla je da ona nije u centru pažnje, već da je ovo bila prijetnja njenoj redakciji, potom i cijeloj novinarskoj zajednici. 

- Čestitam policiji što je za 20 sati uspjela privesti osumnjičenog i provesti istragu o ovom slučaju. Nadam se da će tako postupiti i kada nas budu napadali najmoćniji ljudi u ovoj zemlji. Pritom mislim na političare koji dobijavu najviše glasova i na biznismene koji dobivaju milionske poslove - rekla je Milivojević.

Komentari

NA VRH