BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Nove kamere na crnim stubovima osvanule u Bijeljini

Stacionarni radari automatski će prepoznavati registarske oznake vozila, registrovat će prekršaje prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno svjetlo na semaforima

Lj. Ljubojević

Nove kamere

Foto: Lj. Ljubojević


Nove kamere na crnim stubovima postavljene su na više lokacija na području Bijeljine, na izlaznim saobraćajnicama iz grada, ali i u frekventnim gradskim ulicama.

Stacionarni radari automatski će prepoznavati registarske oznake vozila, registrovat će prekršaje prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno svjetlo na semaforima, a poslužit će i za video - nadzor saobraćaja.

Kamere su postavljene na magistralom putu Bijeljina – Zvornik, u selu Patkovača, kod Tržnog centra “Spektar”, u Glavičicama kod pogona “Grand kafa”, te u selu Dragaljevac, na magistralnom putu Bijeljina – Brčko, kod benzinske pumpe “Monako”.

  • Kamere postavljenje na crnim stubovima

    Kamere postavljenje na crnim stubovima

    Foto: Lj. Ljubojević


Stubovi sa kamerama postavljeni su i na magistralnom putu Bijeljina – Tuzla, u Ugljeviku i u Priboju kod Lopara. Kamere su postavljene i u gradskoj zoni, u Ulici Stefana Dečanskog, Pantelinskoj i Komitskoj, te u Dvorovima i na Pavlovića putu.

Ukupno će biti postavljeno 12 ovakvih kamera i sve će uskoro početi evidentirati saobraćajne prekršaje. Kamere rade i u dnevnim i u noćnim uslovima, a mogu pratiti automobile u jednoj ili više saobraćajnih traka, u oba smjera. Ove kamere na crnim stubovima razlikuju se od stubova ulične rasvjete, a cilj je da budu što uočljivije za vozače.

Više o temi Bijeljina

NA VRH

Podijeli članak na