SARAJEVO

Sve što zarade, „Toplane“ daju za mazut

Vlada nema novca za plin

A. Na.

28.1.2015

Da bi se ublažile posljedice uvođenja redukcija plina na relaciji "BH-Gas" - "Sarajevogas"  - "Toplane" te građanima osiguralo koliko-toliko uredno grijanje, Vlada Kantona dala je saglasnost za trošenje tečnih goriva iz Direkcije za robne rezerve KS te hitne nabavke tečnih goriva za naredni period.

- Za sada situacija nije alarmantna. Međutim, da ona ne bi izmakla kontroli, moramo nabaviti još mazuta. Ta varijanta nam je povoljnija od skupocjene kupovine plina. Na ovaj način mjesečno ćemo uštedjeti barem milion i po KM. To ne znači da prekidamo totalno saradnju s „BH-Gasom“ - kazao je Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja KS.

Osim što je dala saglasnost da se koriste zalihe i nabave nove količine mazuta, Vlada ništa drugo nije poduzela. Novac za nabavku uzima se iz tekućih rezervi "Toplana" jer je kantonalna kasa prazna!

Bez grijanja 65 stanova

Zbog kvara za čije su otklanjanje nadležni upravitelj i preduzeće "Elektrodistribucija", jučer nije radila krovna kotlovnica Marindvor. Bez grijanja su bili stanovi u Kranjčevićevoj br. 15, 17 i 19 i pet poslovnih prostora. Nije se grijalo 65 stanova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.