SARAJEVO

Smijenjeni Nedžib Đozo i Halid Ganija

Promjene na čelu Sindikata policije KS

Fu. M.

17.5.2015

Sindikat policije MUP-a KS ubuduće neće voditi dugogodišnji predsjednik Nedžib Đozo. On je smijenjen na sjednici Skupštine Sindikata, koja je održana prekjučer, a za Đozinog nasljednika, kako nam je nezvanično potvrđeno u MUP-u, izabran je Mirza Hadžiavdić.
 
Zajedno s Đozom, članovi Skupštine iz rukovodstva Sindikata smijenili su i Muamera Bajraktarevića te Halida Ganiju, načelnika Sektora uniformirane policije MUP-a KS.

Ganija je, inače, dugogodišnji utjecajni policajac s dubokim političkim vezama i direktnim odnosima s vrhom SDA. Osim što obavlja vosoke policijske dužnosti u MUP-u KS, i do prije dva dana u Sindikatu, Ganija je član nekoliko političkih pozicija na koje ga postavila SDA. Tako je član Skupštine preduzeća „Rad“, a istovremeno i predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

ganija

Ganija: Političke funkcije
 
Ovaj SDA-ovac u policijskoj uniformi, kao čelnik UO Opće bolnice, po nalogu vrha stranke, početkom 2013. godine za direktoricu te zdravstvene ustanove postavio je Sebiju Seku Izetbegović, suprugu zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, a prije toga smijenio direktora Bakira Nakaša.

Ganija, je također, i blizak Denisu Zvizdiću (SDA), predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, ali i porodičnom klanu Čampara, braći državnom tužiocu Dubravku i federalnom ministru MUP-a Aljoši te njihovoj majci Rabiji Čampara, koja je dugo godina jedna od čelnih ljudi u MUP-u KS.

Članovi Skupštine Sindikata, smijenjenom rukovodstvu, Đozi i Ganiji zamjerili su to da ih nisu dostojno predstavljali i zastupali njihove interese.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.